014 26 24 62 | Bankei 1, 2490 Balen-Wezel | ruime parking | bereikbaar met buslijn 84 Hamont-Geel | info@pn-o.be

Mobiliteitshulpmiddelen

IN ALLE VRIJHEID BEWEGEN

Rollator, manuele of elektronische rolwagen, scooter, … wij helpen u graag op weg naar een mobieler leven. Op deze pagina vindt u een selectie van onze producten en praktische informatie rond het bekomen van een mobiliteitshulpmiddel. Heeft u een specifieke mobiliteitsvraag? Neem gerust contact op met ons. We bekijken graag wat we voor u kunnen doen.  

 

Loophulpmiddelen

Loophulpmiddelen of rollators vergemakkelijken het wandelen. Indien je nood hebt aan ondersteuning bij het wandelen, kan je bij jouw huisarts terecht voor een voorschrift voor een mobiliteitshulpmiddel.

Wanneer je met het voorschrift bij ons langskomt, kan je onmiddellijk een loophulpmiddel naar jouw wens uitkiezen. Wij zorgen voor het indienen van de aanvraag bij de zorgkascommissie en volgen de goedkeuring op. Meestal kan u daardoor het gekozen loophulpmiddel onmiddellijk mee naar huis nemen.

Is het moeilijk om tot bij ons te komen? Dan komen we graag bij u aan huis langs met een selectie van onze loophulpmiddelen.

Manuele rolstoelen

Rolstoelen vervangen het wandelen. Bij PN-O bv beschikken we over verschillende soorten manuele rolstoelen: standaard rolstoelen, modulaire rolstoelen en verzorgingsrolwagens.

Indien je nood hebt aan een rolstoel, kan je opnieuw bij je huisarts terecht voor een voorschrift. Wij begeleiden jou in onze winkel bij het maken van de juiste keuze en zorgen nadien voor de aanvraag bij de zorgkas. Na goedkeuring van de aanvraag, wordt jouw rolstoel aan huis geleverd. Lukt het niet om tot bij ons te komen? Dan komen we graag bij u thuis langs voor een maatname en het bespreken van de juiste keuze.

Actieve rolstoelen

Ben je gebonden aan een rolstoel, maar wil je je niet laten tegenhouden en gaan voor een actief leven? Heb je een sterke interesse in sport? Bij PN-O helpen we je graag bij het kiezen van een actieve rolstoel die bij jouw noden aansluit.

Je kan bij ons terecht na het verkrijgen van een voorschrift bij de huisarts en een rolstoeladviesrapport (RAR) van een erkend rolstoeladvies-team (RAT). Met deze formulieren op zak, helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuze op onze locatie of bij jou thuis. We hebben meerdere demo rolstoelen ter beschikking. De rolstoel van jouw keuze, blijft vaak enkele dagen bij jou om te testen.

Wij zorgen na het maken van een definitieve keuze, voor het indienen van de aanvraag bij de zorgkascommissie en leveren bij goedkeuring jouw rolstoel aan huis.

Elektronische rolstoelen

Moet je je vaak bewegen in jouw rolstoel? Dan zorgt een elektrische rolstoel voor heel wat gebruiksgemak en extra mobiliteit. 

Ook voor deze rolstoelen kan je bij ons terecht na het verkrijgen van een voorschrift bij de huisarts en een rolstoeladviesrapport (RAR) van een erkend rolstoeladvies-team (RAT). Met deze formulieren op zak, kom je langs in onze consultatieruimte of kan je een huisbezoek aanvragen. Samen met jou kiezen we een elektrische rolstoel uit die bij jouw noden past. Meestal kan de gekozen demo-rolstoel enkele dagen bij jou blijven, zo ben je zeker van jouw keuze. 

Na goedkeuring van de zorgkascommissie, waarvoor wij de aanvraag indienen, wordt de rolstoel van jouw keuze besteld en geleverd. 

Scooters

Binnen scooters en binnen-buiten scooters

Elektronische binnenscooters zijn voornamelijk bestemd voor verplaatsingen binnenshuis. Door de kleinere banden en het gebrek aan verlichting of schokdemping, zijn deze niet geschikt om buitenshuis te gaan. De meeste binnenscooters zijn opvouwbaar en dus gemakkelijk op te bergen.

Buitenscooters

Elektronische buitenscooters zijn dan voornamelijk bestemd voor grotere verplaatsingen buitenshuis. Deze zijn voorzien van grotere banden, verlichting en een zetel die in verschillende posities geplaatst kan worden. 

Wanneer je met het voorschrift bij ons langskomt voor een binnen-, binnen/buiten- of buitenscooter, kan je onmiddellijk een scooter naar jouw wens uitkiezen. Wij zorgen voor het indienen van de aanvraag bij de zorgkascommissie en volgen de goedkeuring op. 

Is het moeilijk om tot bij ons te komen? Dan komen we graag bij u aan huis langs voor een demo.

Privacyverklaring

PN-O bv | Uw zorgpunt | BE0843308102

Bankei 1, 2490; Balen-Wezel